Praktiskt prov och antibiotika

Hej! Förra veckan hade jag mitt praktiska prov på centrumkliniken i Kungälv. Jag hade en väldigt trevlig och pratglad man på 91 år som jag skulle ta anamnes och göra helkroppsstatus på. Det gick bra, missade några små saker i statusen och drog över några minuter men blev godkänd!

I fredags var jag ute med Tobi och i lördags var jag och Fredrik på middag hos Amanda och Tobi. Vi håller på att försöka boka en Thailandsresa över nästa jul men det är mycket att välja mellan och väldigt dyrt.. får se om det blir något bokat i veckan!

I fredags var jag ledig från skolan så då åkte jag till Högsbo vårdcentral och var med på labbet för att lära mig det nya journalsystemet som nu finns på de flesta vårdcentraler. Jag ska extrajobba där lite under terminen för att få lite extra pengar och även få sticka lite!

Igår började vi en ny kurs som heter ”infektion, mikrobiologi och immunförsvar”. En del av detta har jag redan läst på KI men det är bara skönt att det är rätt lugnt nu denna terminen. Det kommer vara föreläsningar de första två veckorna, sen lite laborationer, praktik på Borås sjukhus och även praktik på Infektionskliniken på Östra sjukhuset.

Idag hade vi några föreläsningar om olika slags antibiotikum, och det ska vi fortsätta med även imorgon.

Nu har jag pluggat klart och Fredrik står med maten så snart blir det middag!