Göteborg och tentaresultat

Hej! Nu var det längesen något inlägg kom upp här.. Efter tentan den 10/1 så flyttade jag hem till Gbg med pappa som kom upp och hämtade alla saker. Säng, soffa och byrå hade jag sålt på blocket så vi sov på luftmadrasser men det gick bra det med! Var även hundvakt åt R2 ett dygn vilket var väldigt energifyllt och jätteroligt.

På måndagen 15/1 började jag på Göteborgs universitet med en ny klass. Första kursen varade i två veckor och handlade om forskning. Första veckan var föreläsningar och ett grupparbete där vi skulle granska en artikel om en medicin mot reumatoid artrit.

Den 20/1 åkte jag upp till Stockholm igen och bodde hos Linnéa. På fredagen gick vi ut och åt tapas på en av de bästa restaurangerna jag nånsin varit på, Ramblas, och på lördagen gick vi på vår ”preklinfest”. Det var bara för klassen för de pengar vi tjänade ihop i termin 3 när vi höll i en sittning för de som gick termin 1. Jag tror vi gick ca 90 000 kr plus så nu hade vi vår fest i ett jättefint hus på Kastellholmen (efter Skeppsholmen) med personal och jättefin mat. Det var verkligen lyckat! På söndagen åkte jag hem till Gbg igen.

Den här veckan har vi varit indelade i forskargrupper tillsammans med ”riktiga” forskare. Man fick välja ett ämne och jag tog graviditetsdiabetes för jag tyckte det lät intressant. Det har varit en rätt lugn vecka men bra. Vi har bl a fått mäta får fettprocent på kroppen på Sahlgrenska och vissa har även gjort ”glukosbelastning” för att kolla om man har diabetes. Då drack de 75 g socker på fastande mage och sen tog vi blodsockret ett par gånger under två timmar för att se så att det sjönk tillräcklig snabbt.

I torsdags hade jag och en tjej redovisning om en artikel om graviditetsdiabetes och träning som gick bra, och igår på morgonen hade vi en kort tenta på datorn som också gick bra så nu är den kursen avslutad.

Fick även svar på preklintentan igår och jag blev godkänd så det känns jättebra!

Idag har jag och Fredrik vart på stan och fixat lite grejer och snart ska vi ut och äta middag.

Preklintenta och jul

Hej! Nu har julen och nyår varit och det var jättemysigt. 2/1 åkte jag upp till Stockholm och började tentaplugga med Linnéa inför preklintentan. Det är en sammanfattning av de två första åren på läkarlinjen och kan handla om i princip vad som helst. Tentaplugget har varit väldigt intensivt och de sista två dagarna var vi så trötta att man knappt kom ihåg sitt egna namn…

Idag var dagen D och tentan är skriven! Den kändes okej men frågorna var mycket bredare den hör terminen jämfört med de tidigare tentor vi har fått att öva på. Den var mellan 8.30-16.30 med en paus för lunch.

De första två passen innan lunch handlade om levern och sköldkörteln (thyroidea), och de sista två passen var om katastroflägen och hjärtat (med fokus på hjärtklaffsinflammation, EKG och läkemedel).

Själva tentan tycker jag var väldigt bra utformad men nu hoppas jag bara att jag fick ihop tillräckligt med poäng!

Efter tentan åkte jag hem och sålde min byrå, och nu ska jag förbereda mig inför vårt sista seminarium imorgon (som räknas in i tentan) som börjar kl 8.15. Imorgon eftermiddag ska jag på KBT igen och på kvällen kommer Linnéa sen ska vi ut med klassen till Olssons skor!

På fredag kommer både hunden R2 och lite senare även pappa som ska hjälpa mig att packa ihop innan jag flyttar till Gbg på lördag för att börja på Göteborgs universitet!

Några bilder från tentan: