Kliniskt körkort och Göteborgsledighet

Hej! Det kliniska körkortet igår gick bra, jag blev godkänd! Jag hade en patient som hade fått en hjärtinfarkt som jag pratade med och undersökte. Efter det åkte jag till Danderyds sjukhus och skrev ut lite papper och tömde skåpet och under eftermiddagen städade och packade jag och sedan åkte jag till ett till KBT-möte. Den här gången fick jag börja med att titta på en liten levande spindel och sen hålla i den, därefter en mellanstor och sedan en rätt stor (enligt mig) husspindel. Trodde aldrig jag skulle våga röra den när jag fick se den men det gick faktiskt bra tillslut! Dock tror jag inte det hade gått i ”verkligheten” än..

På kvällen kom Linnéa förbi ett par timmar! Vi övade lite venprovtagning och drack sen lite vin och lyssnade på musik.

Idag vid 10.30 tog jag tåget till Gbg och jag stannar här tills efter nyår! Fick även tentaresultaten från den vi skrev i tisdags och jag blev godkänd så nu är det bara den stora preklintentan kvar i januari sen är termin 4 avklarad!

Nu är jag hemma hos Fredrik och vi ska snart gå och handla mat!

Tenta och beer pong

Hej! Nu var det ett par dagar sedan jag skrev här… Har tentapluggat tillsammans med Linnéa hela helgen här hos mig, och igår skrev vi tentan under förmiddagen.

Den var väldigt lång, runt 20 sidor, och handlade om olika patientfall som man skulle utreda på akuten eller på vårdcentralen. Den var lite klurig men hoppas att det går vägen! Efteråt gick jag och Linnéa ut och åt och senare under kvällen åkte jag till Sofie i klassen. Vi var ett par tjejer från Danderyd som köpte pizza och spelade beer Pong (ett spel när man ska kasta en pingisboll i glas fyllda med öl..), jätteroligt!

Idag hade vi genomgång inför nästa tenta som är i januari. Den är en sammanfattning över dessa två åren, så för att kunna svara bra på frågorna på tentan så har vi fått en genomgång över hur man ska tänka. Eftersom de är så breda så ska vi göra en slags ”mind map” för att hitta olika samband.

På kvällen kom Linnéa hit och vi övade status eftersom jag har mitt praktiska prov imorgon på Huddinge sjukhus. På kvällen har jag mitt (förhoppningsvis) sista kbt-möte på Stockholms universitet och på fredag förmiddag så åker jag till Gbg över julen!

God natt!

Tentaplugg och födelsedag

Hej! Igår var jag i skolan och hade först föreläsning som sammanfattade lite av delar från kursen. Därefter var det två stycken laborationer, en med spirometrimätning där man mäter lungkapacitet och sedan ankeltryck och tåtryck där ens blodtryck jämförs med trycket i benet och tån för att se om det är någon förträngning i benen. Detta kan uppkomma vid kärlsjukdom som bildar plack och vid diabetes.

På kvällen åkte jag och hade kbt-möte i 2,5 h och fick kolla på bilder och videos på spindlar tills det kändes bättre… det var rätt jobbigt men kändes ändå väldigt bra efteråt! Som läxa ska jag kolla på de värsta bilderna och filmerna varje dag i en vecka.

Idag började tentaplugget med Linnéa så hon har varit här hela dagen och gått igenom gamla tentor. Efter plugga det övade vi upp våra stå-på-händer-talanger.

Idag fyller även Fredrik 24, hurra!

Helg och vårdcentral

Hej! Helgen har varit jätterolig och har gått väldigt snabbt. Det blev mycket promenerande och god mat! Var även på baren Peppar som nu var julpyntad till max, jättemysigt!

Igår var jag ledig pga halva klassen hade sin sista dag på vårdcentralen, och jag hade min idag. Igår tog jag det lugnt, gick på en långpromenad under dagen och sedan pluggade jag inför tentan på tisdag med Linnéa under kvällen. Idag var jag på Östermalms vårdcentral för sista gången. Vi fick sitta med på några patientmöten och därefter fick vi hålla i ett eget som spelades in och därefter analyserades. Det gick bra!

Nu under kvällen har jag och Linnéa gått igenom en tenta via telefon och snart ska jag gå och lägga mig. God natt!

Patientmöten och besök

Hej! Nu är det äntligen fredag! I veckan har vi haft ett par patientmöten, både enskilda och tillsammans med vår handledare som tittar på. I onsdags hade vi även en heldag med röntgen av bröst och skalle. Det är väldigt svårt att tyda röntgenbilder men som tur är står inte det med på våra lärandemål för den här kursen. Idag hade vi även sista PBL-fallen som handlade om stroke och hjärnhinneinflammation, jätteintressant! I tisdags var jag och några klasskamrater ute och åt på Theodoras och spelade sen biljard, TP och shuffle board på biljardpalatset. Jätteroligt!

Nu har pappa och lotta kommit hit, och nu är jag på väg till centralen för att möta Fredrik som strax kommer hit. Trevlig helg!