Grupparbete och helg

Hej! Torsdag och fredag bestod av grupparbeten i skolan där vi skulle redovisa om olika läkemedel inför lärarna. Det var intressant och lärorikt!

Igår kom Linnéa till mig så hade vi vin/drinkkväll, och idag har jag varit ute på långpromenad och sen tagit det lugnt framför tv:n under kvällen.

Trevlig helg!

Idrottsdag och yoga

Hej! Gårdagen var väldigt lång med många föreläsningar, bl a om hjärtsviktsläkemedel, fettsänkande läkemedel mm. Det var så fint väder igår så det kändes som om sommaren var på väg igen! Efter skolan gick jag Adina på ett bikramyogapass och det var helt galet varmt i salen. Själva träningen är ju också jobbig så efter passet var jag så svettig att det såg ut som om jag kom ut från duschen. Men det var jätteroligt och härligt som vanligt!

Idag hade vi idrottsdag vilket hela KI har en dag/termin. Då erbjuds massor av olika sporter som man får pröva på gratis och tidigare har jag prövat capoeira och självförsvar. Denna terminen körde jag och Adina poledance på Kungsholmen och det var sjukt svårt och jobbigt, men jätteroligt! Efteråt pluggade och tvättade jag och under kvällen blev det ett till yogapass på söder. Det var väldigt mycket folk idag så det var lite trångt i salen, men kul ändå!

Resten av veckan har vi grupparbete och redovisning om olika läkemedlen. Nu ska jag snart gå och lägga mig, god natt!

Diabetes och kycklinggryta

God kväll! Helgen igång var jätteroligt. Det blev lite shoppande och mys med familj och vänner.

Idag hade vi en lååång dag med farmakologi om bl a diabetes, hypertoni (högt blodtryck), vätskedrivande mm. Intressant men var himla trött hela dagen..

Efter skolan renskrev jag lite och lagade mat inför veckan. Det blev kycklinggryta med chili, paprika och jordnötter med pasta, favorit i repris!

Imorgon blir det en till heldag i skolan med farmakologiföreläsningar.

God natt!

Duggor och thaimat

Hej! Gårdagens dugga i mikrobiologi gick bra, det var nästan bara frågor från gamla duggor så det var skönt. På kvällen åkte jag och Adina till yogastudion på söder och körde ett långt bikramyoga-pass. Det är så himla roligt, jobbigt och härligt!

Idag hade vi en muntlig dugga om farmakologi och jag skulle redovisa om antiepileptika (läkemedel mot epilepsi) och det gick bra, så nu har jag fått 4 extrapoäng inför tentan om några veckor!

Nu är Linnéa här och vi har precis ätit thaimat. Nu blir det filmkväll!

GBG och duggaplugg

Hej! Helgen i Gbg var bra som vanligt. Blev mycket grejande i Fredriks nya lägenhet.

Idag har jag haft både seminarium om antibiotika och antivirala läkemedel (mot virus) vilket var intressant, och även en laboration som handlade om olika läkemedel i ögonen. Några olika testpersoner fick pröva varsitt preparat och så mätte vi hur deras pupill ändrades samt ljusreflex och när/långsynthet.

Under kvällen har jag gått igenom alla gamla duggor om mikrobiologi eftersom vi har dugga på det imorgon.. Den är inte obligatorisk men om man klarar den får man lite extra poäng till tentan som är i oktober så det är värt att försöka.

På onsdag har vi även muntlig dugga i farmakologi och den känns lite värre faktiskt, har inte hunnit repetera någon farmakologi men det får gå som det går!

Screenshot at sep 18 21-39-14Screenshot at sep 14 16-51-08Screenshot at sep 14 16-51-20Screenshot at sep 14 16-51-32

Bikramyoga och Gbg

Hej! Veckan har gått väldigt fort och nu är det redan helg, skönt!

I fredags var jag anatomitutor och ledde den sista dissektionen innan de som går termin tre ska ha sitt förhör. Passet gick jättefort och var så kul. Missade några föreläsningar men har typ kommit ikapp nu i alla fall.. Vi har även haft några grupparbeten och redovisningar som har gått bra. Har passat på att göra massor av matlådor med lax, ris och créme fraische-sås med smak av örter också. Blev väldigt gott!

Igår kväll åkte jag och Adina till en yogastudio på Skanstull där vi körde bikramyoga! Det var ett 90 min pass i 40 graders värme och alla var helt dyngsur efter första övningen. Det var verkligen roligt så jag köpte ett prova-på-kort där i en månad! Det var ju väldigt speciellt att träna i ett så varmt rum, men det kändes jättehärligt efteråt.

Såhär såg jag ut efter skolan igår när jag glömde paraplyet.

Idag har jag varit på föreläsningar i skolan och nu sitter jag på tåget till Göteborg!

Farmakologi och utekväll

Hej! Igår hade vi ett grupparbete i skolan och på kvällen träffade jag Linneá. Vi gick till Burgers and Beers på Odengatan och åt och drack lite vin. Därefter gick vi till Treat som är en bar på samma gata som jag bor.

21754660_10155577163077457_702701806_o.jpg

Idag har vi haft föreläsningar om illamåendemedicin, migränmedicin, narkos och beroendeframkallande medel. Intressant!

Screenshot at sep 12 17-37-29
Faktorer som kan trigga migrän, ex hormoner, fö lite/mycket sömn, ämnen i kött, choklad, koffein mm. 

Screenshot at sep 12 20-17-44

 

audit

 

Screenshot at sep 12 20-11-28

Screenshot at sep 12 20-07-00
Viktig info om rökning och SNUSNING!! 

 

Screenshot at sep 12 20-00-36

Screenshot at sep 12 20-00-53

Nu ska jag snart gå och lägga mig för imorgon blir det en lång dag. Jag ska vara anatomitutor mellan 8-13 och därefter ska jag gå på de sista föreläsningarna som jag hinner med. God natt!

Mr cake och Amanda

Hej! I fredags kväll åkte jag ner till centralen och mötte Amanda. Vi åkte hem till mig och köpte onlinepizza och myste i soffan för båda var så trötta. På lördagen gick vi till Roy Fares nyöppnade café Mr cake som bara låg 10 minuters promenad bort. Det var så mysigt och det fanns så himla fina tårtor och bakelser! Vi åt frukost så det blev bara fralla, yoghurt och smoothie. Vi tänkte ta någon tårtbit senare men vi var så mätta + kön sträckte sig långt ut på gatan. Därefter gick vi runt i stan och kollade i affärer och efter kändisar, haha. Det var även en stor demonstration på Sergels torg som vanligt.

På kvällen hade jag några klasskompisar över innan vi gick till eftersläppet på skolan där det var en stor fest för alla ettor. Amanda åkte på kräftskiva hos Lisa. Det var en superrolig kväll men det blev rätt sent. På söndagen hade jag tvättid + gjorde massor av matlådor med kycklingryta, och Amanda åkte hem till Gbg.

God natt!