Tentasvar och yoga 

Hej! Dagen började med dissektion där tarmarna plockades bort och lite repetition av alla strukturer. Därefter satt vi och tittade på lite plastmodeller och efter lunch hade vi de sista föreläsningarna om bäckenets anatomi innan tentan. 

Efter skolan pluggade jag (ännu mer) anatomi m h a plastmodeller med några klasskompisar och gick på ett yogapass på Friskis kl 19. Dessvärre var det inte så bra då ledaren ville ha det ljust och kallt i rummet vilket jag inte tycker passar ihop med yoga.. Kom hem sent och slängde ihop köttfärssås och penne och fyllde på matlådeförrådet. Hade i krossade tomater med smak av örter vilket gjorde köttfärssåsen jättegod! 

På eftermiddagen fick vi även svar på terminstentan för termin 2 som vi gjorde den 12/1 och jag blev godkänd! Så himla skönt att kunna släppa den nu och gå vidare till termin 3 utan att ha något släpandes efter sig. 

Imorgon har vi dissektion på morgonen, praktiskt anatomi och därefter dissektion igen på eftermiddagen med tillfälle för repetition. På måndag har vi nämligen ett praktiskt prov på preparaten där man ska hitta olika strukturer i huvud, hals, thorax, buk och bäcken. På onsdag nästa vecka har vi sedan en skriftlig tenta om anatomin så det blir en del plugg nu!

Nu är det hög tid att sova, god natt!

Testikeln med bitestikeln ovanför

Tydligen var det någon skidtävling i Hammarbybacken nu, och den lös upp hela området med sina strålkastare

Helgen i Gbg + anatomi 

Hej! Jag har haft en jätterolig helg i Gbg med massor av god mat och även ett besök till åbybadet med Fredrik och Amanda!

Idag fortsatte föreläsningarna om bäckenets anatomi. Därefter var det dags för dissektion och idag blev det mest fokus på att få fram de olika gångarna från gallblåsan, levern och bukspottskörteln samt de olika kärlen där. Efter det satt jag kvar i skolan med Frida och Linnéa och fortsatte repetera anatomi. 

Nu kollar jag på serier och ska snart gå och lägga mig! 

Varför det är vanligt att män får ljumskbråck! Testiklarna vandrar från buken neråt och då bildas det en öppning i bukhinnan där tarm kan åka ut.
Skönt att ha den här handvärmaren när det är iskallt i föreläsningssalen!

Hamburgare och packning

Hej! Jag var så himla trött igår när jag kom hem så det blev inget bloggande. Igår hade vi i alla fall de sista thoraxföreläsningarna och även dissektion. Vi tittade framförallt på lungorna och hjärtat under dissektionen. På kvällen hade jag tvättid och sen var kvällen förbi! Idag har vi börjat på bukavsnittet. På morgonen hade vi praktiska övningar med äldre studenter där vi lyssnade och knackade på lungorna, hjärtat, kände på leder, muskler mm. Jätteroligt! Efter lunch hade vi föreläsningar om buken som vi även kommer fortsätta ha imorgon. Efter skolan åkte jag och några från klassen och åt middag på Flippin Burger på Odenplan, jättegott verkligen! Kom hem för ett tag sedan och nu har jag packat väskan till Gbg eftersom jag åker direkt efter skolan imorgon.

Nu är det sovdags, godnatt!

16343885_10154838742042457_897859610_n
En del av de olika lagren i bukväggen

16343718_10154838742072457_104077837_n16295990_10154838741997457_1781888056_n

16395830_10154838742107457_651694587_n
Organ som ligger bakom bukhinnan, och inte omsluten av den

16295785_10154838742147457_1566332831_n16343967_10154838742267457_1491246555_n

Trump och thoraxdissektion 

God morgon! Jag hann visst somna igår innan jag la upp något här.. igår hade vi föreläsningar på förmiddagen, och då började vi på thorax. Vi gick bl a igenom lungorna och revbenen. Efter lunch satt vi och pluggade lite innan det var dags för dissektion igen. Där fick vi lyfta bort revbenen och kom fram till lungorna, diafragman och hjärtat! Fick öppna hjärtsäcken och identifiera de olika kärlen som går ut från hjärtat. Så intressant! 

Idag ska vi fortsätta med thorax och sedan dissektion igen. 



Hur sjukt är inte detta då? 

Gbg och dissektion

Hej! Jag har haft en jättebra helg i Gbg men nu är det tillbaka till skolan igen. Idag hade vi dissektion av ffa ansiktet och halsen. Därefter var det en klinikerföreläsning med en öron-näsa-hals läkare som var rätt intressant. Efter lunch var det dags för ytterligare ett dissektionspass. Vi öppnade upp ena ansiktshalvan och jobbar på att få fram nerver, muskler, kärl och  spottkörtlar som vi sedan kommer ha förhör på. 

Satt kvar i skolan och pluggade anatomi till rätt sent och nu på kvällen har jag hunnit göra lite matlådor med lax och ris. 

Nu ska jag gå och lägga mig och kolla på någon serie en stund innan sovdags! 

Kaffepaus på skolans nya Starbuckshörna
Bild från min plansch på väggen. Några av dessa muskler håller vi på att ta fram.
Ser fram emot dessa nya smakerna som kommer v7!

Anatomi och dissektion

Hej! Idag hade vi de sista föreläsningarna om halsen och ansiktet. Efter lunch började vi med dissektion och jag var med i första gruppen som fick öppna upp halsen. Vi jobbade med att ta fram några vener, artärer och muskler på halsen. Efter skolan satt jag kvar med några klasskompisar och pluggade lite anatomi innan jag åkte hem och packade inför Gbg imorgon! 


Hade med ett annat gott mellanmål idag!
Frida bjöd på varm saft ut termos eftersom jag aldrig hade smakat det innan.. Gott faktiskt!


Tittade på lite modeller

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av någon serie innan sovdags! 

Blåbär och tvätt

Hej! Idag fortsatte vi med ansiktets anatomi som är rätt komplex. Det är väldigt många olika slags nerver vars grenar innerverar olika muskler som man ska lära sig, men det är kul! Efter skolan åkte jag hem och tvättade, städade och sov en stund. Har pluggat lite anatomi under kvällen också. Nu ska jag sova och imorgon är det först anatomiföreläsningar och efter lunch är det dags för dissektion av ansikte och hals. 

God natt! 

Godaste mellanmålet!

Det är runt 0 grader här och det pendlar mellan snö, is och slask!

Kranialnerver och skivstång

Hej! Idag fortsatte vi med huvudets ytliga anatomi med vener, artärer och kranialnervernas grenar till ansiktet. Satt kvar en stund i skolan och repeterade lite, därefter invigde jag gymkortet och gick på ett skivstångspass. Det var en bra ledare och ett kul och jobbigt pass! Gjorde lasagne och några matlådor på kvällen och nu ligger jag och tittar på ett avsnitt av sherlock Holmes innan det är sovdags! 




Fick en tidning från Friskis som jag kollade lite i, den var rätt intressant! Lägger upp lite bilder från den:






God natt!