Dissektion och bio

Hej! Idag hade vi först TUM-test i skolan där vi skulle svara på 25 frågor om andningen. Först skulle man göra det enskilt på datorn och sedan i grupp för att rätta sig själva. 


Efter lunch hade vi två timmars dissektion där vi framför allt fokuserade på thorax. Vi fick se ett organpaket (utplockat) och två hela preparat (kroppar där organen är kvar). Det är väldigt intressant och spännande, och jag lär mig väldigt mycket anatomi av att få se det i verkligheten och inte bara på bild i läroböckerna. Idag fick vi titta och känna mest på hjärtat och dess olika hålrum, lungorna och dess olika lober, luftstrupen och struphuvudet samt flera artärer, vener och nerver. Det ändå som är lite jobbigt är att det är en speciell lukt inne i salen som sätter sig i huden och kläderna och är väldig svår att få bort. 

plastdockor som finns att titta på
På kvällen var jag på bio mer Linnéa och Frida på söder och såg Bridget Jones baby. Det är en uppföljare till Bridget Jones dagbok som kom för typ 15 år sedan och den var jätterolig! 


Imorgon ska jag hem till Linnéa och plugga på dagen och vid 14 ska vi på självförsvarskurs på Friskis på Kungsholmen som skolan har ordnat eftersom det är idrottsdag.

God natt! 

Lämna en kommentar