Upptakten

Har varit på kollo de senaste dagarna vilket har varit jätteroligt men lite tröttsamt. Jag tänkte lägga upp lite bilder i ett annat inlägg senare 🙂 

Idag började vi vår första kurs på läkarprogrammet som heter Upptakten. Där kommer vi göra lite av varje, som HLR, träffa olika läkare och forskare, lyssna på olika föreläsningar, träffa läkarsällskapet etc. Idag fick vi lyssna på en patient med MS som kom och pratade om sin sjukdomshistoria vilket var väldigt intressant. Efter lunch hade vi ett ”mingel” (vilket tydligen alla längtar efter när det börjar här, fast det hade jag inte en aning om..) Här var många höjdare som man kunde sitta ner och prata med. Bland annat Åsa Nilsonne som delade ut sina böcker och var jättetrevlig, Cleas Hulting som startade en bokcirkel, sjukhuspräster, lärare på utbildningen vi går och studenthälsan. Detta var faktiskt riktigt roligt och väldigt inspirerande! 

Därefter hade Hans Rosling (som visade sig vara en superkändis bland många av mina kursare) en otroligt bra föreläsning om global hälsa. Han är professor i internationell hälsa, varit med och fört in läkare utan gränser i Sveriges, har vunnit massor av priser och det har gjorts en dokumentär om honom på SVT. Han berättade även att han har medverkat i på spåret där han inte kunde ”en stad i norr som kopplad ihop med Karl den nionde..” 

…. Kalix!

Ska försöka komma ihåg att lyssna på Hans och Cleas sommarprat!   

Idag ska jag hem och skriva en etisk uppgift vi fick idag samt repetera biokemi. 

Ann-Caroline var lite star-strucked!

   

Fick svara på frågor med en mentometer

Lämna en kommentar